Иран е свалил по погрешка украинския самолет, който се разби край

...
Иран е свалил по погрешка украинския самолет, който се разби край
Коментари Харесай

САЩ: Украинският самолет е свален по погрешка от Иран

Иран е свалил по простъпка украинския аероплан, който се разруши край Техеран. Това са декларирали публични американски лица пред телевизионния канал CBS.
Според чиновник на Пентагона и почитан чиновник на американското разузнаване самолетът е бил свален от иранска противоракетна система.
Полетът на Украинските интернационалните авиолинии, който летеше от иранската столица за Киев, е бил ударен от ракетна система земя-въздух Тор-М1, написа Newsweek. 
Междувременно американският президент Доналд Тръмп разяснява по отношение на авиокатастрофата, че " някой може да е направил неточност ", намеквайки за това, че е осведомен от американското разузнаване по въпроса.
От своя страна английският министър председател Борис Джонсън изиска " цялостно, правдиво и транспарантно " следствие на повода за злополуката. Съобщенията, че Боинг 737 е обърнал, откакто се е сблъскал с неразкрит проблем, " провокират огромна угриженост и незабавно се нуждаят от разглеждането им ", съобщи представителят на премиера, откакто Джонсън беседва по телефона с украинския президент Владимир Зеленски.
Припомняме, всички 167 пасажери и деветимата членове на екипажа починаха. Самолетът изхвърчал от иранската столица в 06:10 ч. локално време и минути по-късно е липсващ от радарите. Сред починалите има 82-ма ирански жители, 63-ма канадци, 11 украинци (включително деветимата членове на екипажа), 10 шведи, четирима жители на Афганистан, трима германци и трима британци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР